“Yeni Başlayanlar İçin TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Stratejileri” konulu videoseminer
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, toplumun çok farklı kesimlerine yönelik eğitim ve proje konulu etkinlikleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Çevrimiçi video seminerleriyle Yozgat’ı merkez haline getiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata şehrin ve üniversitesinin nitelikli tanıtımına da katkı veriyor.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Lisansüstü Eğitim Komisyonu’nun her ay düzenlediği eğitim programlarının konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Böyükata 15 Mayıs 2022 Pazar akşamı "Yeni Başlayanlar İçin TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Stratejileri" adlı seminer verdi.
Aksaray Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen buluşmada, akademik alanda proje yazmayı düşünen akademisyenlere TÜBİTAK destek programlarını tanıtıcı ve proje yazım teknikleri konularına ilişkin bilgiler aktarıldı.
Farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerden 180 civarında kişinin ilgi gösterdiği ve YouTube üzerinden de yayınlanan programda, projelerde özgün bir fikir etrafında amaç ve hedeflere uygun faaliyetlerin planlanarak ürün odaklı çalışmaların önemine vurgu yapıldı.
Proje tabanlı çalışmaların öğrencilerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Desteklenmeye değer görülmeyen bir proje için o projenin kötü olduğu anlamı çıkartılmamalıdır. Ancak desteklenmeye değer projelerinden genelde iyi yazılmış projeler arasından çıktığı unutulmamalıdır. İyi yazılmadığı için nitelikli bir projenin desteklenmemesi de bir kayıptır. O bakımdan projelerin kaliteli biçimde yazılması gerekir” dedi.
Katılımcıların memnuniyetlerini ifade ettikleri seminere ilişkin yapılan değerlendirmelerde, çok verimli bir toplantı olduğu ve katılımın beklentinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Prof. Dr. Böyükata’nın konuya girişi ve örneklendirerek anlatışı, konunun anlaşılması açısından oldukça önemli ve yerinde bir yola yapıldığı ifade edildi. Proje yazımının çok zor ve zahmetli bir iş olarak düşünülüyor olmasına karşın program sonrasında proje yazımı noktasında dinleyenleri cesaretlendirdiğinin altı çizildi. Eğlenceli anlatım üslubunun zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmediğini söyleyen katılımcılar başka bir programda daha ayrıntılı olarak ele alınmasının daha da iyi olacağı önerisinde bulundular.
Seminer sununda katılımcılar, AGD Ar-Ge Koordinatörü Mustafa Canıtez ve moderatör Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız tarafından Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür edildi.