Özlem Gürbüz
Köşe Yazarı
Özlem Gürbüz
 

RÜYALAR

  Kimi insanların gördükleri rüya, çok zaman geçmeden gerçekleşir. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Hiç düşündüniz mü? Genelde hep şunları derler rüyaları gerçeğe dönüşen insanlar için; "Kalp gözü açık" veya "Kalbi temiz" Belki doğru, belki yanlış. Bunun gizemi çağlar boyunca çözülememiştir. Çünkü kalp gözü veya kalp temizliği soyut kavramlar oldukları için, bunu sadece sözsel olarak söyleyip, somutsal olarak kanıtlayamayız. Dünyada binbir çeşit âlem vardır ve her alemin kendine özgü düzeni vardır. Rüyalar, aynalar, ruhanî varlıklar ve dahası... Fâni olan bu hayat, kapalı bir kutunun içinde gizlenen sırlarla doludur. Elbette ki her sırrı çözmemiz mümkün olamayabiliyor. Yeni bir araştırma, iki veya daha fazla insanın aynı anda uyuyup birbirleri ile ortak rüyada iletişim hâlinde olmalarını gözlemlemiş olup, bunun daha çok düşünce veya bilişsel güçle meydana gelmesi yönünde tartışma ortaya çıkarmıştır. "Âlemlerin Rabbi" olan Allah, tüm bu alemlerin yegâne sahibidir ve O izin vermediği müddetçe bir yaprağın bile kımıldayamayacağı aşikar. Hiç rüya görmediğini iddia eden insanlar bile mevcut, sadece sonsuz bir karanlığı gördüklerini söylerler, belki doğru, belki de gördükleri rüyaları hatırlamıyor olabilirler. Ben de şahsen çoğu uzak yolculuklarda geceleyin uykumda sadece sonsuz karanlık gördüğümü iddia edebilirim ama bunu ispat edemem. Rüyalar, belki de hayatın görünmeyen iç yüzünü ortaya çıkaran birtakım mesajlar da olabilir.  Rüyalara fazla anlam yüklemek belki mânasız, belki yetersiz gelecek ama şunu bilmeliyiz ki gördüğümüz, duyduğumuz ve hissettiğimiz hiçbir şey boşuna değildir.
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2024 - Pazar

RÜYALAR

 

Kimi insanların gördükleri rüya, çok zaman geçmeden gerçekleşir. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Hiç düşündüniz mü? Genelde hep şunları derler rüyaları gerçeğe dönüşen insanlar için; "Kalp gözü açık" veya "Kalbi temiz" Belki doğru, belki yanlış. Bunun gizemi çağlar boyunca çözülememiştir. Çünkü kalp gözü veya kalp temizliği soyut kavramlar oldukları için, bunu sadece sözsel olarak söyleyip, somutsal olarak kanıtlayamayız.
Dünyada binbir çeşit âlem vardır ve her alemin kendine özgü düzeni vardır. Rüyalar, aynalar, ruhanî varlıklar ve dahası... Fâni olan bu hayat, kapalı bir kutunun içinde gizlenen sırlarla doludur. Elbette ki her sırrı çözmemiz mümkün olamayabiliyor. Yeni bir araştırma, iki veya daha fazla insanın aynı anda uyuyup birbirleri ile ortak rüyada iletişim hâlinde olmalarını gözlemlemiş olup, bunun daha çok düşünce veya bilişsel güçle meydana gelmesi yönünde tartışma ortaya çıkarmıştır. "Âlemlerin Rabbi" olan Allah, tüm bu alemlerin yegâne sahibidir ve O izin vermediği müddetçe bir yaprağın bile kımıldayamayacağı aşikar. Hiç rüya görmediğini iddia eden insanlar bile mevcut, sadece sonsuz bir karanlığı gördüklerini söylerler, belki doğru, belki de gördükleri rüyaları hatırlamıyor olabilirler. Ben de şahsen çoğu uzak yolculuklarda geceleyin uykumda sadece sonsuz karanlık gördüğümü iddia edebilirim ama bunu ispat edemem. Rüyalar, belki de hayatın görünmeyen iç yüzünü ortaya çıkaran birtakım mesajlar da olabilir. 
Rüyalara fazla anlam yüklemek belki mânasız, belki yetersiz gelecek ama şunu bilmeliyiz ki gördüğümüz, duyduğumuz ve hissettiğimiz hiçbir şey boşuna değildir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.