Özlem Gürbüz
Köşe Yazarı
Özlem Gürbüz
 

YAZ GELDİ

  Haydi güzel Dünya'nın güzel insanları... Yazı doyasıya yaşayalım ki kışa mutlu ve huzurlu bir şekilde girelim. Her mevsim, bir önceki mevsiminden alır enerjisini. Yeter ki bu enerji negatif değil de pozitif olsun. Her zaman hayata olumlu bakmak gerek. Olumsuz ve karamsar düşünen insanlar, en mutlu günlerinde bile mutluluklarından bir tat alamazlar. O nedenledir ki her daim hayata umutlu gözlerle bakmayı ihmal etmeyelim. Zamanın her dakikasını, her saniyesini değerlendirmek büyük bir nimettir.  Şöyle bir baktığımız zaman kış uykusundan uyanan hayvanların bile yazın ne kadar da dinç ve daha canlı olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu hayvanları saymama gerek yok sanırım? Her neyse...  Gelelim insanlara... Kimileri kışın yavaş çalışan metabolizmasından ötürü fazla kilo almasıyla yakınıp yaza daha formda girmek için zayıflayanlardan tutun, aileleriyle veya yakın çevresiyle piknik yapanlar, serinlemek için kendilerini havuza ve denize atanlar da cabası... Aslında tüm bunlar, sıcaktan bir kaçış gibi görünse de bu durum, göründüğünün tam aksine sıcağı değerlendirmektir.  Aslında her mevsimin kendine göre güzel bir yanı vardır. Önemli olan zamanı olduğu gibi kabullenip o şekilde mutlu olmayı bilmektir.  Ömür bir su gibi akıp geçiyor. Aslında nereye baksam zamanı hatırlamamız an meselesi. Dünya hayatı her ne kadar gelip geçici olarak düşünülse de bu hayata bir kere geliyoruz. Aldığımız her nefesin bile nasıl değerli olduğunu ya hasta olduğumuzda ya da son nefesimizde anlıyoruz. "Bugün varız, yarın yokuz" diyerek yaşamak istediğimiz güzel anları ertelemeyelim ve iptal etmeyelim. "Keşke" dememek için en az iki kere düşünelim. Yoksa yarın çok geç olabilir.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2024 - Cuma

YAZ GELDİ

 

Haydi güzel Dünya'nın güzel insanları... Yazı doyasıya yaşayalım ki kışa mutlu ve huzurlu bir şekilde girelim. Her mevsim, bir önceki mevsiminden alır enerjisini. Yeter ki bu enerji negatif değil de pozitif olsun. Her zaman hayata olumlu bakmak gerek. Olumsuz ve karamsar düşünen insanlar, en mutlu günlerinde bile mutluluklarından bir tat alamazlar. O nedenledir ki her daim hayata umutlu gözlerle bakmayı ihmal etmeyelim. Zamanın her dakikasını, her saniyesini değerlendirmek büyük bir nimettir. 
Şöyle bir baktığımız zaman kış uykusundan uyanan hayvanların bile yazın ne kadar da dinç ve daha canlı olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu hayvanları saymama gerek yok sanırım? Her neyse... 
Gelelim insanlara... Kimileri kışın yavaş çalışan metabolizmasından ötürü fazla kilo almasıyla yakınıp yaza daha formda girmek için zayıflayanlardan tutun, aileleriyle veya yakın çevresiyle piknik yapanlar, serinlemek için kendilerini havuza ve denize atanlar da cabası... Aslında tüm bunlar, sıcaktan bir kaçış gibi görünse de bu durum, göründüğünün tam aksine sıcağı değerlendirmektir. 
Aslında her mevsimin kendine göre güzel bir yanı vardır. Önemli olan zamanı olduğu gibi kabullenip o şekilde mutlu olmayı bilmektir. 
Ömür bir su gibi akıp geçiyor. Aslında nereye baksam zamanı hatırlamamız an meselesi. Dünya hayatı her ne kadar gelip geçici olarak düşünülse de bu hayata bir kere geliyoruz. Aldığımız her nefesin bile nasıl değerli olduğunu ya hasta olduğumuzda ya da son nefesimizde anlıyoruz. "Bugün varız, yarın yokuz" diyerek yaşamak istediğimiz güzel anları ertelemeyelim ve iptal etmeyelim. "Keşke" dememek için en az iki kere düşünelim. Yoksa yarın çok geç olabilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.